Studenten TU/e winnen World Solar Challenge 2015

Studenten van het Solar Team Eindhoven hebben de Cruiser-klasse gewonnen van de World Solar Challenge in Australië.

Als sponser, coach en begeleider betreft de stoffering van deze winnende auto zijn wij trots op het team van jonge studenten die deze enorme klus hebben geklaard.

Op het vlak van comfort, gebruiksgemak, geïntegreerde innovaties, de kofferbakruimte en fileparkeren scoorde het team hoge jurypunten, genoeg voor de eindoverwinning.

De studenten van de Technische Universiteit Eindhoven reden met hun auto ‘Stella’ vanaf het begin van de race vooraan in de Cruiser-klasse. De voornaamste concurrenten waren het Duitse team uit Bochum en een Australisch team, die ook af en toe aan kop reden, maar met minder passagiers. Stella reed de meeste van haar wedstrijdkilometers met drie of meer inzittende personen. Teammanager Lex Hoefsloot is trots op de prestatie. “Na anderhalf jaar hard werken hebben we niet alleen bewezen dat ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie realiteit is, maar we hebben ook nog eens de World Solar Challenge voor gezinsauto’s gewonnen.”

Volgens Hoefsloot heeft zijn team met de Stella een nieuwe standaard neergezet en bewezen dat ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie realiteit is. “Vijf jaar geleden had ik zelf nog niet geloofd dat het kon. Maar dit is de toekomst.”

Overwinning

Op het vlak van comfort, gebruiksgemak, geïntegreerde innovaties, de kofferbakruimte en fileparkeren scoorde het team hoge jurypunten, genoeg voor de eindoverwinning.

Organiserend directeur Chris Selwood van de Solar Challenge feliciteerde het team zondag “met deze innovatie, praktisch design en een vooruitziende blik, op het gebied van zonneauto’s in de toekomst”.

Terugkeer

Het Eindhovense team zal bij terugkeer in Nederland een ronde maken door het land en de zonne-auto op onder meer scholen laten zien. Daarmee willen de studenten ook scholieren laten zien dat techniek “gaaf” is en ze zo verleiden om een technische studie te kiezen, aldus Hoefsloot.